Het juiste zeildoek
Goede zeilen beginnen met het juiste zeildoek, hoe goed de zeilen ook ontworpen en gefabriceerd zijn ze zullen niet presteren als het basis materiaal niet geschikt is voor de krachten waar het aan blootgesteld wordt! Onze doeksoorten voldoen aan deze eisen!

Dacron serie
Voor de cruising zeilers heeft
West Sails een ruime keuze in dacron n.l. BCD APD en SFD, we kunnen ook produceren in ieder ander gewenst zeildoek naar keuze. Voor de echte offshore zeiler hebben we de Marblehead serie van Challenge Sailcloth in onze collectie. Dit zeildoek is bijzonder geschikt voor de zeiler die zowel racet als cruised Off-shore en Ocean. Marblehead wordt gemaakt van 2 van de beste garens die er momenteel beschikbaar zijn, Dacron 52 van Dupont en 1W70 van Honeywell.

Laminaat serie
In laminaten hebben we een ruime keuze: MCL een multi-Film Laminaat , RCL een radial core laminaat voor tri-radiale zeilen, RPL een radial Pentex laminaat voor kleine kielboten en one-design klassen, RAL een radiaal Aramide Laminaat een prima low cost alternatief voor membraan zeilen. RDL Radial Dinghy laminaat voor kleine schepen tot 22 voet.

MXL Custom Membrane Sails
De MXL serie is onderverdeeld in MXL Wide Panel een "state of the art" membraan zeil , Multi Panel en Club Race LP. Er is een ruime keuze in vezels van Pentex tot Carbon en taffeta 1 of 2-zijdig en taffeta core. De zeilmakerij heeft al zo'n 8000 zeilen gefabriceerd en is een van de grootste en modernste membraan producenten ter wereld! 

ISAF Certificatie
Dat de zeilmakerij waar onze zeilen geproduceerd worden voldoet aan de hoogste standaard van de
industrie blijkt wel uit de verklaring die Rob Taylor van ISAF gaf na zijn inspectie van deze zeilmakerij in 2009.
"We were extremely impressed with the existing systems and quality control procedures already in place... the fact
that following a 2 day inspection we were able to endorse this assessment and award ISAF IHC status can only
be good news for the loft and the sailmakers supply. This is the first inspection we have done on a sailmaker
with a PASS first time".